Мед Атлант

З Німеччини передали два автобуси для Івано-Франківської громади

Два 18-метрові автобуси-“гармошки” Mercedes-Benz отримала Івано-Франківська громада як гуманітарну допомогу з німецького міста Баден-Баден.

Про це Суспільному повідомив заступник директора комунального підприємства “Електроавтотранс” Андрій Тютюник.

З його слів, загальна пасажиромісткість автобусів — 150 людей. До прикладу, 16-метрові тролейбуси можуть одночасно перевозити 142 людини.

“Багато в нас водіїв, які мають досвід керування такими автобусами, тому для нас це не є проблемою”, — каже Андрій Тютюник.

Директор “Електроавтотрансу” Віталій Голутяк розповідає: оскільки гуманітарну допомогу не можна використовувати в комерційних цілях, тому розглядають можливість зробити ці автобуси шкільними з наступного навчального року.

“Щоб департамент освіти проаналізував, з яких мікрорайонів, в які школи, наприклад, найчастіше батьки зранку возять дітей. І зробити універсальні маршрути для учнів. Тоді б не треба було, щоб батьки возили дітей на приватних автомобілях до школи, оскільки це суттєво впливає на загальний трафік у місті. Щоб ці автобуси використовувалися саме як шкільні — це практика багатьох європейських міст”, — пояснює Віталій Голутяк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...