Мед Атлант

У Калуші відкрили пам’ятні дошки одразу двом полеглим Героям. ФОТО

Сьогодні, 20 квітня, на фасаді Калуського ліцею 7 відкрили пам’ятні дошки полеглим Героям Володимиру Кушлику та Василю Фальовському.

Про це повідомив мер Калуша.

Імена цих полеглих Героїв вже назавжди будуть у пам’яті всіх українців, у серцях всіх мешканців нашої громади. А від сьогодні вони ще й увічнені на меморіальних інтерактивних дошках, які встановлені на фасаді Калуського ліцею №7, де обидва здобували освіту, – написав він.
На відкриття та освячення пам’ятних знаків прийшли родини Героїв, священнослужителі, друзі, товариші, побратими та громадськість.
Володимиру Кушлику було лише 25. Змалку був активістом громадського життя міста, й усюди на передовій, якщо йшлося про утвердження принципів моралі, чесності та патріотизму – Спілка Католицької Молоді, Української Молоді – Христові, Молодий Народний Рух, Правий Сектор. Тому й не дивно – відразу після початку повномасштабного нападу росії пішов добровольцем в 10-у гірсько-штурмову бригаду. Загинув Володимир 7 березня на Житомирщині.
Василеві Фальовському 28 липня виповнилося 45 років. Людина неабияких чеснот. Виховував синів, зводив будинок, мав мрії, будував плани… Мобілізований у червні. Проходив службу в гірсько-штурмовій бригаді. Та 20 вересня в бою з російським окупантом під селом Берестове загинув. До війни працював на калуському підприємстві ТзОВ «ЗАВОД ДК ОРІСІЛ».
Р.S.: При скануванні QR-коду, який зображений на кожній інтерактивній дошці, за неповних 3 хвилини можна ознайомитися з історією життя полеглого захисника, – додав мер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...