Мед Атлант

Висадили 2 тисячі саджанців: Франківщина долучилсь до проєкту “Озеленення планети”

Сьогодні, 22 квітня, світова спільнота відзначає День Землі. Івано-Франківська область долучилася до реалізації екологічного проєкту “Озеленення планети”.

На території «Осмолодське лісове господарство» Карпатського лісового офісу ДП «Ліси України» висадили 2 тисячі саджанців різних порід дерев.

Проєкт “Озеленення планети” є символом обʼєднання зусиль всіх країн для збереження та відновдення природи на планеті, участь у якому поряд з Україною взяли ще 40 країн світу.

Цього року в Франківській області планують висадити два мільйони сіянців деревних порід. Вже цієї весни буде посаджено 1,4 млн молодих дерев.

Наразі вже проведено відновлення лісів на площі 90 га, з яких посаджені лісові культури на площі 44,4 га, висаджено 200 тис.шт. сіянців.

Загалом філіями Карпатського лісового офісу Івано-Франківської області у 2023 році планується провести відтворення лісів на площі 1015,1 га, у тому числі шляхом створення лісових культур на площі 321,5 га.

Відновлення та збереження лісів – вкрай потрібна ініціатива. Адже ліси – це зелені легені планети, це свіже повітря та чисте довкілля, – зазначила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...