Мед Атлант

«Нам ще треба Білорусь звільняти»: як білорус разом із ЗСУ воює проти росії. ФОТО

“Нам ще треба Білорусь звільняти!” – так пояснює своє рішення захищати Україну від російської агресії доброволець з Білорусі Павло Шурмей, який проходить реабілітацію в Івано-Франківському шпиталі “Брасс”.

Чоловік воює у складі білоруського добровольчого полку ім. Кастуся Каліновського з перших місяців війни.

Разом з побратимами виконував бойові завдання в Ірпені, Гуляйполі, Бахмуті та інших гарячих міст Миколаївської та Херсонської областях.

На Батьківщині на Павла заведена кримінальна справа за статтею “Підготовка бійців та участь у збройних конфліктах на території інших держав”. Бійцю загрожує шість років тюремного ув’язнення. У цивільному житті Павло професійно займається спортом. Чоловік представляв свою країну на міжнародних змаганнях з академічного веслування.

На одному з чемпіонатів познайомився зі своєю майбутньою дружиною українкою, теж спортсменкою багаторазовою чемпіонкою світу та Європи з академічного веслування – Оленою Буряк.

“Я кохаю свою дружину і Україну. У мене багато друзів і родичів українців. А путін – це наш спільний ворог.”, – каже чоловік.

Боєць кілька років жив на три країни: Україна, Білорусь і США. Війну зустрів перебуваючи в Нью-Йорку.

“24 лютого я прокинувся і побачив багато повідомлень від дружини (яка на той момент перебувала вдома в Миколаєві), що почалася повномасштабна війна. Відразу прийняв рішення летіти в Україну. Інакше просто бути не могло.”

Нещодавно, під Бахмутом Павло отримав осколкове поранення руки.

“Я з побратимом евакуювали трьохсотих з поля бою. По нас почав стріляти танк і ми теж стали трьохсоті.( сміється). Ми були спокійні, що танк не достане. Але таке життя. Це війна” – розповідає боєць.

У шпиталі “Брасс” Павлу зробили операцію на руку. Тепер він проходить фізичну та психологічну реабілітацію. Сьогодні Павло вручив подяку медичному персоналу шпиталю “Брасс” за підтримку білоруського полку ім. Кастуся Калиновського.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...