Мед Атлант

В Іспанії відкрили паспортний сервіс для українців

В іспанській Валенсії в тестовому режимі з 27 квітня розпочав роботу відокремлений підрозділ державного підприємства “Документ”, який надаватиме паспортні послуги для українців, що перебувають там.

Про це, як пише “Європейська правда”повідомила Державна міграційна служба України.

Український паспортний сервіс у Валенсії облаштували в мікроавтобусах білого кольору за адресою Xàtiva, 46007 Valencia, Іспанія. Сервіс доступний із понеділка по суботу з 9:00 до 18:00.

“Завдяки ним українці зможуть оформити необхідні паспортні документи, що дасть можливість отримати фінансову та гуманітарну допомогу, навчатися у місцевих навчальних закладах і безперешкодно перетинати кордони інших країн”, – йдеться в повідомленні.

У паспортному сервісі у Валенсії українці можуть оформити ID-картку та закордонний паспорт або обміняти їх, обміняти паспорт старого зразка на ID-картку, отримати страхові послуги, а згодом – і обміняти водійське посвідчення.

Як наголошують у Державній міграційній службі, паспортні сервіси не вповноважені оформлювати документи громадянам, які виїхали за кордон на постійне проживання і мають відповідну відмітку в паспорті – це компетенція закордонних дипломатичних установ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...