Мед Атлант

Франківська школярка представлятиме Україну на Міжнародній олімпіаді з лінгвістики

Учениця ліцею № 5 з Івано-Франківська Уляна Заболотна візьме участь у XX міжнародній олімпіаді з лінгвістики.

Дівчина у квітні 2023 року успішно пройшла відбір та потрапила у команду, яка представлятиме Україну на змаганнях у Болгарії. Про підготовку до олімпіади школярка розповіла Суспільному.

“Все почалося з математики. Я дуже любила цей предмет і продовжую його вивчати. Щоб змусити мене щось робити, мама шукала різні олімпіади. На якомусь сайті було посилання на лінгвістичну олімпіаду, і мама почала дивитися, які там завдання. Показала й мене це теж зацікавило”, — каже Уляна Заболотна.

Дівчина розповідає: серйозно готуватися до олімпіади почала у 2022 році. Школярка вагалася, чи брати участь у цьогорічному відборі, але все ж наважилася і пройшла його. Він відбувся у квітні в онлайн-режимі. Під час відбору, пригадує Уляна Заболотна, учасникам потрібно було проаналізувати невідомі мови племен.

“Лінгвісти складають речення чи слова і перекладають українською десь 10-15 речень. Тобі потрібно знайти закономірності, як відміняються дієслова, де, що і чому відповідає у тій мові та в український, чим вони схожі. Потім є речення українською і їх треба перекласти на цю мову”, — розповідає Уляна Заболотна.

Учителька німецької мови Наталія Форкавець про участь своєї учениці у відборі дізналася після подання заявки. Вона каже: дівчина — дуже наполеглива та старанна, тому й змогла досягти такого успіху.

“Олімпіада з німецької мови — це одне. А от Уляна взялася за дещо набагато складніше — лінгвістичну олімпіаду, яка передбачає порівняння мов та їхніх систем. Підготовка до неї — це насамперед кропітка праця на уроці. Але не лише знання іноземної мови важливе. Важливо, що дитина є надзвичайно талановитою і в інших науках”, — говорить Наталія Форкавець.

Уляна Заболотна вже починає готуватися до олімпіади з лінгвістики, яка відбудеться наприкінці липня у Болгарії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...