Мед Атлант

Прикарпатські спортсмени вибороли шість золотих нагород на чемпіонаті Європи з таеквон-до

Прикарпатські спортсмени вибороли шість золотих нагород із семи у складі збірної України на 37 чемпіонаті Європи з таеквон-до. Змагання відбувалися у Румунії. За перемогу боролися приблизно 700 учасників.

Про це на брифінгу 3 травня Суспільному повідомив старший тренер збірної України з таеквон-до Олег Соловей.

З його слів, такий результат спортсмени показали вперше в історії.

“Ми зайняли третє загальнокомандне місце серед 30 країн. Оце є нереальний здобуток для нас. І четверте місце зайняла збірна Ірландії. У них так само було сім золотих, чотири срібні, але чотири бронзові (в української збірної – вісім). Тобто настільки близько, що ми могли загубити “бронзу”. Але ми це зробили. Серед юніорів — ми найкраща країна в Європі. Вибороли перше загальнокомандне місце”, — розповідає Олег Соловей.

Перше місце в індивідуальному спарингу та перше місце в індивідуальних тулях виборола дворазова чемпіонка Європи — 15-річна Кіра Чекіс.

“Цю перемогу я хочу присвятити ЗСУ та нашій країні. Важким для мене був кожен бій, тому що всі суперниці були сильні. Але, напевно, найважчим був все ж перший. Тому що перший бій — ти розгойдуєшся ще, я тоді змагалася з дівчиною з Німеччини. Дуже сильна суперниця. Я вже з нею билася на одних змаганнях”, — каже Кіра Чекіс.

Золоту медаль в особистому заліку у спарингу у ваговій категорії понад 85 кілограмів та 3-тє місце у командному спарингу серед дорослих виборов Артур Кузьмін.

“Найскладніші поєдинки були з поляками, тому що вони — в рази більші від мене, старші, досвідченіші. Я досить довго психологічно готувався до цих боїв. Налаштувався і виграв”, — розповідає Артур Кузьмін.

За словами тренера Олега Солов’я, через два дні його підопічні вирушать на чемпіонат України, на якому визначать, хто поїде на чемпіонат світу у вересні.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...