Мед Атлант

У Івано-Франківську вшанували пам’ять загиблих правоохоронців на Донеччині

Сьогодні дев’ята річниця трагедії на горі Карачун, що в Донецькій області. Тоді шестеро бійців спеціальної роти прикарпатської міліції загинули у збитому терористами гелікоптері «МІ-8» Національної Гвардії України.

Серед загиблих був і генерал-майор Сергій Петрович Кульчицький – начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України. Він став першим за всю історію незалежності України генералом, який загинув під час виконання службових обов’язків. Ще одного прикарпатського правоохоронця убили на блокпосту біля Слов’янська.
29 травня в Меморіальному сквері, де поховані семеро загиблих у зоні АТО правоохоронців, відбулися поминальні заходи.
Вшанувати пам’ять бійців прийшли не лише родини правоохоронців, які не повернулися зі службового відрядження, а також їхні колеги, побратими, друзі та керівництво обласної поліції.
На могилах бійців запалили свічки та поклали квіти.
Нагадаємо, трагедія сталася 29 травня 2014 року після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на одному із блокпостів. Бойовики з ПЗРК (переносного зенітного ракетного комплексу) збили український гелікоптер Мі-8. Він впав над Слов’янськом. Вертоліт мав доставити на гору Карачун продукти, воду та бронежилети українським військовим.
Тоді загинули шестеро військовослужбовців і стільки ж працівників спеціальної роти прикарпатської міліції. Серед них Петро Безпалько, Василь Семанюк, Володимир Шарабуряк, Володимир Лисенчук, Петро Остап’юк та Віктор Яков’як.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...