Мед Атлант

В Україні заговорили про відкриття аеропорту “Львів”

Україна стала першою нечленською країною, що приєдналась до програми Європейського Союзу під назвою “Механізм “Сполучення Європи”. Ця програма надає можливість Україні отримати фінансування ЄС для підтримки розвитку високопродуктивних і взаємопов’язаних транс’європейських мереж у галузях транспорту, енергетики та цифрових послуг.

Про це пише “Перший Західний”.

Україна та ЄС офіційно підписали угоду про приєднання до програми, під час чого уповноважені особи від обох сторін засвідчили свої підписи. Тепер Україна стала повноправною учасницею програми “Механізм “Сполучення Європи”.

Олександр Кубраков, віцепрем’єр-міністр з питань відновлення, розповів про значення угоди:

“Сьогодні ми підписали угоду, яка дозволяє нам разом розвивати прикордонну інфраструктуру, наші пункти пропуску, наші дороги, транспортні коридори”, – йдеться у повідомленні.

Це дозволить Україні та Європейському Союзу спільно зміцнювати транспортну інфраструктуру та сприяти ефективній торгівлі та сполученню між обома регіонами.

Окрім цього, угода також включає обговорення розвитку Львівщини. Зокрема, обговорюється збільшення кількості пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та можливе відкриття аеропорту.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...