Мед Атлант

Блискавка пробила дірку в церкві та збила хрест. ФОТО

У Великій Британії в церкву вдарила блискавка.Це сталося у каплиці Геврона в Ревл, графство Денбіширє.

Про це пише BBC.

Блискавка завдала серйозних збитків, вибивши вікна, залишивши значну дірку в невеликій будівлі та збивши великий хрест, який раніше був на даху церкви. А щебінь розлетівся більш ніж за 40 метрів.

120-річна будівля була пошкоджена близько 19:30 ввечері 10 червня, коли почалася сильна злива та гроза. На щастя, у цей час у будівлі нікого не було, і ніхто не постраждав.

Фотограф Бред Бізлі швидко прибув, щоб перевірити, що сталося, побачивши спалах поблизу свого будинку. Він сказав, що шторм посилювався протягом деякого часу з громом близько 45 хвилин, коли погода погіршилася.

“Наступне, що сталося, був масивний спалах приблизно на тій самій висоті, що й ми, — він був такою самою висотою, як дерева на схилі гори. Це було страшно. Був великий вибух”, — сказав Бред.

Блискавка відключила електрику у його будинку, а також вдарила по всій долині, увімкнувши сигналізацію найближчих автомобілів. На той час, коли Бред та його син під’їхали до церкви, пожежні команди вже були там.

“Було збито хрест, вибито передні вікна, а приблизно за 40 метрів від них валялися уламки. Я бачив подібні удари блискавки у Південній Африці, але не у Великій Британії”, — продовжив він.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...