Мед Атлант

Івано-Франківська міськрада закликала відібрати в УПЦ МП Почаївську лавру

Івано-Франківська міська рада закликає відібрати в УПЦ МП Почаївську лавру.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Ми переконані, що Почаївська лавра має бути українською! Там мають молитися за справедливу перемогу України. Схвалили на сесії міської ради звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства культури та інформаційної політики України щодо повернення Почаївської лаври українській церкві. Нагадаю, що Віктор Янукович в 2003 році передав Почаївську Успенську лавру в оренду церкві московського патріархату на 49 років, – йдеться у повідомленні.
Мер зазначив, що вони вимагають розірвати договір оренди з московською церквою та повернути Почаївську Успенську лавру спершу у власність держави, а потім – українській церкві.
Закликаємо припинити договори оренди та або користування упц мп землею, церковними спорудами, що перебувають у державній власності. Та не допустити, щоб угрупування, яке де-факто є гілкою Російської Православної Церкви продовжило свою деструктивну діяльність в Україні підпільно. Дякую нашим депутатам за одностайність та сподіваюсь на рішучість та безкомпромісність Міністерства культури та Кабінету міністрів у подальшому вирішенні цієї проблеми!, – додав Руслан Марцінків.
До слова, Івано-Франківськ вже звільнив свої святині від кремлівських спец служителів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...