Мед Атлант

“Сподіваємось на підтримку українців”: франківські баскетболістки зіграють на Європейських іграх в Польщі. ФОТО

Жіноча збірна України з баскетболу 3×3, у складі якої грають спортсменки з Івано-Франківська, виступатиме на Європейських іграх. Змагання відбуватимуться 21 червня у Кракові.

Боротимуться спортсменки проти команд Литви, Польщі та Естонії. З ними українська команда потрапила до групи C, каже головний тренер Юрій Процюк.

“Суперники важкі, але ми обов’язково викладемось на повну й достойно представимо Україну й Івано-Франківськ. Також сподіваємось, що українці в Польщі приїдуть на матч та підтримають нашу збірну”, – каже тренер.

Минулого тижня жіноча збірна України виборола перше місце на відбірковому турнірі чемпіонату Європи у румунській Констанці та кваліфікувалась на континентальну першість.

“Ми повернулися у світову еліту 3×3. Ці перемоги, які були на кваліфікації чемпіонату Європи, вони — заслужені. Ми підготувалися і гарно виступили. В останній тиждень, який залишився до Європейських ігор, відкоригуємо деякі моменти з тактики”, – додає Юрій Процюк.

Гравчиня команди Міріам Уро-Ніле каже, що на іграх проти них виступатимуть сильні суперниці.

“В грі 3×3 ніколи не знаєш, хто виграє. Матч може початися погано, а закінчитися перемогою. З Польщею ми грали на жіночій серії у Франції на турнірі. Оскільки вони приймають цей турнір, то це вже буде важко. Хотілось би підтримки від українців, які зараз живуть в Польщі, тоді і гра буде легшою, бо вболівальники важлива складова”, — каже спортсменка.

Жіноча збірна України з баскетболу 3х3 двічі виступала на Європейських іграх. У 2015 році українки стали срібними призерками, а у 2019-му синьо-жовті не змогли подолати груповий раунд.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...