Мед Атлант

ДБР перевірить ділянки батька колишнього начальника УЗЕ Михайла Банка

Історія полковника поліції Михайла Банка є яскравою ілюстрацією зрощення влади і бізнесу.

Це розслідування довго проводили “Наші Гроші.Львів” та ZAXID.NET.

На початку 2000-х років Поляницька сільська рада втратила 46 га своєї лісової території через створення курорту «Буковель». Тоді сільрада роздала ліс в приватну власність, хоча не мала на це законних підстав. Серед незабудованих інфраструктурою територій тепер залишилося урочище Вишня – однак поділене на понад сто приватних ділянок.

Слідство у справі Михайла Банка поки що не дало особливих результатів. У відповіді на запит НГЛ у ДБР повідомили, що досі не оголосили йому про підозру.

Майже 10 років тому ця історія завершилась визнанням винними місцевих чиновників. А два роки тому нею знову зацікавились правоохоронці. Цього разу – Державне бюро розслідувань. Щоправда, зі всіх ста ділянок до розслідування ДБР потрапляють лише 29, тому що їх, на думку слідчих, приватизував франківський полковник поліції Михайло Банк.

“Триповерховий «Mirror Hotel» розташований в урочищі Вишня села Поляниця, біля дороги та близько до гірськолижного курорту «Буковель». Одразу поблизу території – паркінг №1 курорту «Буковель», звідси за 300 метрів можна дістатися до підйомника 1R. Хоча наразі на ділянці звели лише сам каркас будівлі, її вже позначили на Google Картах та зазначили адресу вулиці – Карпатська.”, – повідомляє “Наші Гроші.Львів”.

8 червня 2023 року Личаківський районний суд розглянув клопотання слідчого ДБР про проведення огляду трьох ділянок батька Банка в урочищі «Вишня». У клопотанні з-поміж іншого слідчий повідомив, що 15 лютого 2023 року ДБР видало постанову про проведення судової лісогосподарської та інженерно-екологічної експертизи і для цього необхідно оглянути ділянки.

Слідчий суддя Роман Грицко погодився, що для прояснення ситуації необхідно надати доступ до ділянок, які зараз обгороджені парканом. Тому він задовольнив клопотання ДБР і надав дозвіл на проведення огляду земельних ділянок Василя Банка.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...