Мед Атлант

СБУ ліквідувала масштабну схему вимагання грошей

СБУ ліквідувала масштабну схему вимагання грошей з експортерів української агропродукції.
Служба безпеки України викрила чиновників, які обклали «даниною» представників вітчизняних компаній, що займаються експортом українського зерна – повідомляє Служба Безпеки України.
“До організації оборудки причетні посадовці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області та державної установи «Одеська обласна фітосанітарна лабораторія». Щомісячні «прибутки» організаторів «схеми» сягали 1 мільйона доларів. В обмін на хабарі чиновники «гарантували» підприємцям безперешкодне оформлення лабораторних досліджень та сертифікатів відповідності сільгосптовару. До незаконної діяльності посадовці залучили трьох керівників афілійованих приватних компаній, які займаються документальним супроводом вантажів.”, – йдеться у дописі.
Встановлено, що зернотрейдери мали сплачувати «суми» готівкою або перераховувати їх на банківські рахунки підконтрольних посадовцям фірм.
Співробітники СБУ задокументували декілька фактів одержання посадовцями хабарів.
У результаті комплексних заходів затримано колишнього керівника Управління фітосанітарної безпеки регіонального управління Держпродспоживслужби, заступницю керівника та інспектора Одеської обласної фітосанітарної лабораторії і трьох очільників підконтрольних фірм.
Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 5 млн грн кожному. Ще двом – призначено цілодобовий домашній арешт. Триває розслідування для встановлення всі обставин злочину.
Комплексні заходи проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...