Мед Атлант

Дітям з-під Бахмута, що оселилися в Калуші, подарували планшети

Братики Іван і Данило, які переїхали у Калуш з-під Бахмута, у вересні підуть у перший клас.

Хлопці мали нагоду познайомитись із першою вчителькою, а від благодійників отримали такі необхідні для навчання планшети, інформують “Вікна”.

Іван і Данило проживають у прихистку для внутрішньо переміщених осіб у Калуші. Сюди прибули із Донеччини. У рідному селі біля Бахмута їх записали в школу, але рідний дім довелося покинути. У Калуші хлопці готові піти в ліцей №1.

22 червня вони уже познайомились зі своєю потенційною першою вчителькою – Світланою Стасюк. А також отримали необхідні і приємні сюрпризи – планшети. Їх майбутнім першачкам придбали і вручили працівники Фахового коледжу культури і мистецтв.

27 травня за підтримки Калуського коледжу у місті відбувся благодійний аукціон «Янголи Перемоги». Зібрані кошти спрямували на допомогу ЗСУ. Але, дізнавшись про хлопців, вирішили і їм зробити приємний сюрприз до першого класу,  каже директор Фахового коледжу культури і мистецтв Ярослав Яців.

Наразі у прихистку проживає 15 дітей і 45 дорослих. Наймолодшому – 4 роки. Цікаве дозвілля та  психологічну підтримку для них забезпечують фахівці Калуського міського центру соціальних служб.

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги і решта фахівців Центру соціальних служб, працюють із внутрішньо переміщеними особами, фактично, від початку війни. Соціальні працівники періодично бувають в цьому притулку і майже ніколи не кажуть наперед, що має відбуватися.

Тому те, що майбутні першокласники отримали планшети, – це для них справжнісінька несподіванка. Крім того, вирішили їх познайомити і з учителькою, яка могла б їх прийняти з осені у свій клас.

Працівники Центру майже ніколи не приїжджають до своїх підопічних із порожніми руками. Так, цього разу їм привезли фрукти і солодощі від благодійниць. Вже не вперше частування влаштовують завдяки волонтеркам: учительці калуського ліцею №10 Ользі Кучері та жителькам Португалії Надії Виспянській та Оксані Соколовій-Майя.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...