Мед Атлант

Прикарпатська СБУ повідомила про підозру уродженці росії

СБУ повідомила про підозру поплічниці Стрємоусова, яка очолювала окупаційну адміністрацію Микільського на Херсонщині.
Слідчі СБУ оголосили підозру в колабораціонізмі голові окупаційної сільської ради села Микільське Херсонської області – повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області.
Йдеться про місцеву мешканку, уродженку рф 1986 р.н. Вона переїхала в Україну з російської федерації наприкінці 90-х. Після того, як у березні 2022 року село було захоплено збройними формуваннями рф, жінка з власної ініціативи вийшла на віце-гауляйтера Херсонщини Кирила Стрємоусова.
Вона налагодила співпрацю з владою загарбників і стала проросійською активісткою.
За даними слідчих СБУ, фігурантка збирала у місцевих мешканців ксерокопії документів для їх використання окупаційною владою.
“Мешканка організовувала доставку російської так званої гуманітарної допомоги від імені російської партії «єдіная росія» та знімалася у пропагандистських сюжетах, аби показати як нова влада нібито дбає про населення. На початку серпня 2022 року до Микільського завітав заступник гауляйтера Херсонщини Стрємоусов.”, – йдеться у дописі.
Перед зборами села він розіграв вибори сільського голови, на яких фактично призначив колаборантку на посаду.
Після звільнення правобережжя Херсонщини жінка втекла до росії, де знову прислужилася державі-агресору.
Вона взяла участь у організованих «єдиною росією» зйомках пропагандистського відеосюжету. Йшлося про вручення зрадникам та колаборантам сертифікатів про право на отримання коштів для придбання житла у ставропольському краї рф.
Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати адміністративні посади на строк від 10 до 15 років.
Досудове розслідування здійснює СБУ в Івано-Франківську за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...