Мед Атлант

Колектив міського перинатального центру проти об’єднання зі стоматологічною клінікою

Профспілковий комітет працівників Міського клінічного перинатального центру виступив проти об’єднання зі стоматологічною клінікою в межах реорганізації лікарень. 

Про таке рішення на сесії міської ради розповіла голова комітету Світлана Вінтонюк.

До кластера мають приєднатися перша міська клінічна лікарня, перинатальний центр та міська дитяча лікарня стоматологічної поліклініки. За словами голови комітету, про приєднання вони чули, але жодних документів не бачили.

“Ніхто з управлінського персоналу не вважав за потрібне прийти і розповісти це працівникам. Як візьме міська клінічна лікаря на баланс, а точніше баласт, міську стоматологічну поліклініку? Може є доцільність їх доєднати до стоматполіклінік? Ми розуміємо доцільність створення кластерів, але ми не бачимо стоматологів у кластері з собою. До чого стоматологи до акушерства я не можу зрозуміти”, – каже Світлана Вінтонюк.

Голова комітету наголосила, що колектив одноголосно прийняв рішення не погоджувати статут, адже в ньому не прописано, як акушерсько-гінекологічна служба має надати свої послуги в кластері.

Алла Вацеба, начальниця Управління охорони здоров’я міської влади каже, що медзаклади статути отримали й мали з ними ознайомились.

“Прерогатива рішення, куди варто відносити стоматполіклініку, стосується власника. Хочу наголосити, що ми проводимо приєднання до міської клінічної лікарні без звільнень жодних працівників. Ви будете структурним підрозділом, який надаватиме послуги та всі працівники отримуватимуть за це кошти”, – додала Алла Вацеба.

Олександр Левицький, заступник міського голови розповів, що проєкт другого кластера “вибороли” шляхом довгих переговорів з міністерством, адже такого проєкту не мало бути.

“Ми приєднаємо три заклади для того, аби вони працювали успішно. Ніхто другий кластер не хотів нам дати. Стоматклініка – не баласт”.

Опісля обговорення депутати вирішили зняти рішення з порядку денного та оголосили перерву до 31 липня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...