Мед Атлант

В Україні укриття мають 75% шкіл і 55% дитсадків – МОН

Приблизно 65% закладів освіти в Україні станом на зараз обладнано укриттями. Розміститися там може близько 56% учасників освітнього процесу.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко.

“На даний час держава виділила окрему субвенцію для забезпечення і додаткового облаштування укриттів – це 1,5 млрд гривень була ухвалена постанова про її розподіл, і ця субвенція вже пішла по регіонах, і регіони мають облаштовувати укриття там, де їх немає”, — зазначив він.

За словами Демченка, найкраща ситуація з укриттями в закладах професійно-технічної освіти – 95% закладів обладнано укриттями. Зі школами та дитячими садочками ситуація гірша: 75% та 55% відповідно обладнані сховищами.

“Але я впевнений, що за цей період, який залишився до початку навчального року, регіональні влади зроблять все можливе для того, щоб з 1 вересня діти могли навчатися очно в закладах освіти” — додав заступник міністра.

Демченко також пояснив, що за стан укриттів у садочках, школах та професійно-технічних закладах відповідають місцеві територіальні громади, тоді як за укриття у закладах фахової, передвищої та вищої освіти відповідають керівники цих закладів.

Щодо форми навчання у 2023-2024 навчальному році представник Міносвіти зазначив, що все вирішуватиметься в залежності від військово-політичної, безпекової ситуації. Остаточне рішення ухвалюють місцеві воєнні адміністрації.

Крім того, урядовець зазначив, що вступна кампанія 2023 року була важкою, однак динаміка є позитивною: кількість та швидкість подачі заяв зростала.

“Це свідчить, що ми врахували недоліки минулого року. В цьому році основним інструментом вступної кампанії був електронний кабінет. Абітурієнти в будь-якому місці могли подавати документи, не потрібно було їхати в університети. Дітей, які приносили в паперовому вигляді документи, майже не було”, — додав Демченко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...