Мед Атлант

Валерій Твердохліб відзначив своє 50-річчя яскравою виставкою картин. ФОТОРЕПОРТАЖ

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрилася виставка художніх творів з циклу «Час» художника-реставратора Валерія Твердохліба. До слова, виставка відбулася з нагоди 50-річчя автора.

На виставці представлені 28 робіт художника, створених у період з 2016 до 2023 року. Більшість творів написані саме в час повномасштабного вторгнення.
Перша робота циклу була написана в 2016 році і мала назву «Час».

«Для мене це було дуже особливо, я написав за вечір цей твір. В мене є старий годинник, який мені подарувала моя знайома, і там є цей циферблат, так і пішла ця історія», – розповідає Валерій Твердохліб.

В 2021 році автор написав твори «Різдво» та «Трійця» і потім почалася повномасштабна війна.

«Це були складні для мого розуміння виклики. Більшість цих творів написані під час вже війни. Ця виставка важка для мене. Бо були періоди, коли я не міг нічого робити. Вона в якихось моментах дуже емоційна»,- додав автор.

Твори пропрацьовані в різних тематиках: духовній, теми війни, теми драм, розуміння.

«В цих роботах ми бачимо речі, які ми до кінця не розуміємо. Речі, які ще проявляться. Тут йдеться про те, що ти як художник просто стоїш перед білим полотном і в якийсь момент до тебе приходить думка і ти розумієш, що маєш її зафіксувати», – зізнається художник.

На виставці є твори, які автор зробив протягом години, а є які він продумував протягом тривалого часу.

«Живопис для мене має особливу лінію. Мені подобається наповнити його врутрішнім змістом і знайти глибину у творах, щоб вони відгукнулися»,- додає автор.

Крім того, Валерій Твердохліб відзначив працю відомого Олега Дунаєвського, який створив унікальні рамки до творів художника. Є обрамлення, які створені з гільз з фронту.
На виставці також роботи присвячені Запоріжжю, Маріуполю, Юрку Стецику, Бахмуту, Соледару, коломийській десятці, Герою Сковороді та багато інших творів на тему війни.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...