Мед Атлант

Івано-Франківщина – одна з восьми областей нашої держави, де працюватиме польський сервіс відбудови України

Івано-Франківщина – одна з восьми областей нашої держави, де працюватиме польський сервіс відбудови України.
Йдеться про проєкт CSS WEI «Польський сервіс відбудови України», до якого залучений Союз роботодавців та підприємців, що є найбільшою бізнес-асоціацією у Польщі – повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.
Втілюватимуть ініціативу за підтримки польського уряду.
Про інвестиційну привабливість Прикарпаття Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА розмовляла з керівником проєкту у Києві Юзефом Лангом та координаторкою проєкту в Львівській та Івано-Франківській областях Оленою Гуменяк.
Під час зустрічі зауважувалося, що на першому етапі реалізації польського проєкту передбачено налагодження контактів з представниками областей та створення бази даних інвестиційних потреб у кожному регіоні.
Згодом сервіс залучитиме польських підприємців та інвесторів. У межах цієї ініціативи Польща створила механізм експортного страхування для компаній, які мають намір працювати в Україні. Скористатись цими гарантіями зможе, як польський, так і український бізнес.
“Ми зі свого боку ведемо необхідні перемовини з територіальними громадами щодо створення індустріальних парків, які впливають на створення привабливого економічного клімату в області. На сьогодні два вже діють, ще 4 – на етапі реєстрації, – розповіла очільниця області.  Окрім того, завершується робота зі створення інвестиційного паспорта області, який буде доступний двома мовами. Такі цифрові бази даних розробляють і наші територіальні громади. У 10 вони вже є, на черзі й інші”.
Зі слів польської сторони, їхній бізнес зацікавлений в інтеграції на український ринок.
Світлана Онищук подякувала польським партнерам за підтримку українських людей у такий непростий для нашої країни час та висловила сподівання на продовження ефективної економічної співпраці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...