Мед Атлант

Успішне майбутнє у ваших руках

… і шлях до нього розпочинається вже сьогодні. Сучасна косметологія – це не лише про красу та догляд, але й нові перспективи та можливості. Адже ця професія завжди буде у запитах і топах. Але для того, щоб реалізуватися у ній, потрібна насамперед потужна освітня база. І саме її пропонує своїм студентам Інститут естетичної косметології «Космоестетлюкс». Про унікальну творчу платформу для розвитку, професійну підготовку та бізнес-партнерство говоримо із генеральним директором компанії Тетяною Товарницькою.

Наскільки перспективною сьогодні є профе- сія косметолога?

Скажімо просто: до сфери косметології дотичні майже всі, адже є ті, хто використовує різнома- нітні процедури, й фахівці, які ці послуги надають. Тому актуальність цієї спеціальності просто вічна – вона була, є і буде. Це надзвичайно популярна та улюблена мною професія, якій я присвятила своє життя. Але є й прагматичний аспект: торік, коли ми оговталися від шоку, який принесла повномасштабна війна, повернулися до звичної роботи Інституту косметології й випустили тогочасних студентів, реально зрозуміли наскільки у правильному руслі ми рухаємося. Випускники, які тоді виїхали за кордон, зуміли використати нашу фаховість там і успішно працевлаштувалися. І водночас у цей момент всі відчули, наскільки українські спеціалісти цінні у світі, яка ми потужна нація і які сильні тут люди.

Яких спеціалістів готує навчальний центр?

Косметологів, лікарів-ін’єкціоністів, естетистів, бодітологів і основне – ми навчаємо бізнесу у сфері косметології. Оскільки моя особиста мета, щоб кожен наш випускник відкривав власну справу на теренах України й, відповідно, підіймав потужно її економічний фронт. Це те, на чому я завжди акцентую і щиро ділюся зі студентами своїми знаннями, веду їх після завершення навчання, допомагаю започаткувати бізнес, підтримую у перших кроках. Адже переконана – важливо не лише дати фах, але й навчити як його ефективно застосувати у житті.

Що власне пропонуєте студентам?

Є однорічний курс – з вересня по червень – дуже актуальний для нашої молоді, оскільки туди входить багато професій, які дотичні до сьогоднішнього ринку індустрії краси. Це і лашмейкер, і бровіст, і візажист, майстер татуажу,бодітолог, і, звичайно – косметологія, бо це основний наш фах. Студент, коли закінчує його, має уже професію у руках. І саме зараз триває активний набір нового курсу, який стартує восени. Але навчання у нас відбувається й упродовж цілого року. Оскільки однією з особливостей «Космоестетлюкс» є індиві- дуальний підхід до кожного студента.

Мова йде про індивідуальний графік навчання?

Так, ви можете будь-коли подати документи та узгодити свій персональний графік. Тобто вчитися у нас і паралельно здобувати освіту в іншому закладі, чи працювати. Назагал навчання триває від одного місяця до року, є понад два десятки курсів, тобто різноманіття дуже велике. Не зважаючи на воєнні реалії, в яких ми живемо вже півтора року, до нас на навчання приїжджають й іноземці. Для них працює спеціальний факультет, де викладання здійснюється англійською мовою і теж за індивідуальним графіком. Зараз маємо студентів з Греції й вони дуже задоволені.

Сьогодні у сфері краси є дуже багато різноманітних тренінгів та майстер-класів, але чи в змозі вони замінити повноцінне навчання?

Компанія «Космоестетлюкс» була заснована
17 років тому як професійний заклад естетичної косметології. І буквально з першого дня я мріяла
і робила все, щоб це був фундаментальний бізнес, де усі аспекти правильно й чітко працюють – як
з економічної, так і юридичної та професійної точок зору. Я по-доброму заздрю нашим теперішнім випускникам, адже сьогодні є дуже велике розмаїття різноманітних курсів і вони можуть з легкістю опановувати різні уміння. Коли стартувала у своєму житті я, такого різноманіття не було, доводилося самостійно вишукувати ці знання. Тому й виникла ідея створити освітній заклад, де будуть професійно навчати косметології. У нас є ліцензія Міністерства освіти та науки України, всі наші випускники отримують сертифікат нашого закладу та професійні знання, що дає можливість подальшого успішного працевлаштування, у команді працюють фахові викладачі й щороку ми збільшуємо свій потенціал і свою професійність. У нас великі амбіції, ми прагнемо зростання і два роки тому вже почали масштабуватися. Наш навчальний центр має розгалуження – вісім філіалів: сім з них в різних містах України та один міжнародний у Польщі (м. Варшава). Таким чином ми транслюємо значущість професії косметолога і цінність знань у такому професійному закладі як наш.

А як щодо навчальних програм? На чому базуються вони?

Навчальні програми нашого центру розроблені згідно державних стандартів, а також за авторською методикою і базуються вони на великому досвіді. Також ми є новаторами, не боїмося пробувати щось нове та створювати своє. Нами запатен- тована така навчальна спеціальність і професія як «Бодітолог» – це спеціаліст, який працює з корекцією тіла людини, а також налагодженням правильного гармонійного харчування та здорового способу життя. Мова йде про поєднання мануальних та апаратних методик із дієтологією та нутриціологією. У нас багато новинок, адже ми постійно в русі, розвиваємо актуальні курси, удосконалюємося та увесь час йдемо вперед. Та віримо, що наша праця теж пришвидшить перемогу.

Ще один важливий аспект – це викладацький склад і технічна база…

Навчальний заклад ми відкрили на базі медичного, тому дуже добре розуміємо, наскільки важлива для наших студентів практика. Тож заняття відбуваються у діючих кабінетах косметології обличчя, естетики тіла, SPA-зонах, приміщеннях для епіляції, візажу та татуажу й ін’єкційних методик. Інститут оснащений сучасним професійним обладнанням, апаратами, косметичними засобами та розхідними навчальними матеріалами. У команді є викладачі, які працюють в «Космоестетлюкс» з першого дня. Це досвідчені педагоги із великим досвідом, професори, доценти та практики. І що важливо – всі лікарі. Ще одне, чим ми пишаємося – курс підвищення кваліфікації спеціалістів. Тобто будь-який косметолог, не залежно від того, де він вчився, має можливість прийти до нас на додаткове навчання, удосконалити свої уміння. Окрім того, ми навчаємось і самі, регулярно підвищуємо свою кваліфікацію. Адже життя не стоїть на місці й сфера косметології дуже швидко крокує вперед. Тому тут важливе все у комплексі – технічна база, фахівці, які навчають студентів і, звісно, наша велика любов до студентів і власне професії косметолога. Тож, якщо ви бажаєте стати успішними, високооплачуваними, кваліфікованими спеціаліс- тами в галузі краси та поповнити лави фахових косметологів – ми чекаємо вас у просторі «Космо- естетлюкс»! Запрошуємо на навчання! Навчайтесь у найкращих!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...