Мед Атлант

Франківські депутати закликали президента посмертно присвоїти звання “Герой України” двом військовим

Депутати Івано-Франківської обласної ради на сесії звернулися до президента, голови Верховної ради з проханням посмертно надати звання “Герой України” військовослужбовцям Ігорю Олійнику та Дмитру Бойчуку.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Командир розвідувальної роти Ігор Олійник

Ігор Олійник народився 27 січня 1983 у Галичі. Проживав у селі Клубівці Івано-Франківського району, був приватним підприємцем.

На третій день повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловік пішов добровольцем на фронт. Почав службу в 63 окремій механізованій бригаді як сержант. За пів року йому присвоїли звання “лейтенант”.

Командир розвідувальної роти Ігор Олійник загинув 7 грудня 2022 року на Херсонщині під час виконання бойового завдання. У військовослужбовця залишилися троє дітей, дружина, брат та мати.

Депутати закликали Зеленського посмертно присвоїти звання "Герой України" Ігорю Олійнику з Івано-Франківщини

Бойовий медик Дмитро Бойчук

Дмитро Бойчук народився у 1993 році у селі Топільське Калуського району. Рятував життя бійців у складі механізованого батальйону.

“Людина, яка є прикладом для молодого покоління, яке б мало змінювати нашу державу. Відважний, сміливий, люблячий. Людина, яка не кидає слів на вітер, найкращий з найкращих”, — так пригадує Дмитра Бойчука староста села Топільське Юрій Варварук.

Депутати Франківської облради закликали президента посмертно присвоїти звання "Герой України" бойовому медику Дмитру Бойчуку з Калущини

Бойовий медик загинув 22 липня 2023 року на Запорізькому напрямку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...