Мед Атлант

“Прилетіло додому, тому пішов на війну”, – боєць “десятки” з Коломиї

Боєць Іван Загорняк працював на війні стрільцем-санітаром, водієм, кухарем та навіть перукарем. Чоловік — родом із Коломийщини. Старший солдат з позивним Борода мобілізувався 28 лютого 2022 року та служить у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді “Едельвейс”.

Історію воїна розповіли на Facebook-сторінці фонду підтримки гірсько-штурмової бригади, пише Суспільне.

“Це — елітна бригада мого міста, тому пішов сюди. Після перших прильотів у Корничі зрозумів, що прилетіло додому, тому пішов на війну. У бригаді одразу почали навчати”, — пригадує Борода.

До фронту воїн працював у будівельній галузі як в Україні, так і за її межами. Наразі військовий служить водієм, а до цього був стрільцем-санітаром. Свій перший бойовий досвід, згадує, отримав у Києві, коли був артобстріл.

“Мені колись сказали: “Не шукай на війні друзів”. І я зрозумів, коли втратив дуже багато товаришів на фронті. Тому ці слова глибокі”, — каже Іван Загорняк.

З його слів, бригада збільшується, відчувається підтримка держави. Важлива й допомога рідних, друзів та волонтерів. А найбільшою мрією воїна залишається найшвидше завершення війни та перемога України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...