Мед Атлант

«Село мрії»: як «Ґудвеллі Україна» допомагає тергромадам покращувати життя

Сучасні дитячі майданчики, зручні освітлені вулиці, енергоефективні освітні заклади, де школярі та малеча можуть навчатися у належних умовах, та комфорт, який повинен бути в українських селах. З року в рік провідна агрокомпанія Прикарпаття “Ґудвеллі Україна” демонструє, як можна й треба підтримувати невеликі населені пункти у їхньому розвитку за допомогою грантів. Цьогоріч у конкурсі «Село мрії» перемогли 49 проєктів громад. А отже, вже до кінця року там реалізують низку важливих ідей, які ініціювали самі мешканці.

Конкурс грантів «Село мрії» акцентує увагу громадськості на тому, що розвиток українського села – запорука кращого майбутнього для всієї країни. Участь у ньому дає можливість громадам генерувати та впроваджувати ідеї, які спрямовані на розвиток сільських територій. В основі конкурсу – соціальна значущість проєктів та пріоритети тамтешніх мешканців. Тож підтримує фінансово агрокомпанія лише ті, які попередньо пройшли обговорення у громадах. Ще одна обов’язкова умова для конкурсантів – фото- та відеозвіт уже реалізованих задумів. Стати учасниками конкурсу можуть як органи місцевого самоврядування, так і громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи, освітні та медичні заклади тих населених пунктів, у яких компанія “Ґудвеллі Україна” має виробничі потужності.

Підтримку на суму понад 2,8 мільйона гривень отримають 49 проєктів

Цьогоріч максимальний розмір грантової заявки збільшили до 60 тисяч гривень. А загалом на матеріальну підтримку місцевого самоврядування вдалося акумулювати 2,8 мільйона. Участь у конкурсі взяли 37 населених пунктів Прикарпаття та Львівщини. Оскільки, подавати кожна громада могла одразу декілька заявок, то їхня кількість перевищила шість десятків. Стосувалися вони розвитку освітніх, культурних та творчих ініціатив, облаштування спортивно-ігрових просторів, покращення надання медичних послуг, підтримки екологічних проєктів та дотримання відповідального енергозбереження. Загалом перемогу, за результатами кількох етапів, здобули 49 проєктів, які й отримають фінансування.

Ігровий простір для дошкільнят

Інна Дубовська, директор ЗДО «Веселка», село Тустань Дубовецької ТГ: «Наш проєкт «Облашту- вання дитячого ігрового майданчика на свіжому повітрі для дітей раннього віку» здобув перемогу в конкурсі грантів та отримав максимальну суму фінансування. Участь у такому конкурсі ми брали вперше. Все робили самостійно: обирали проєкт, шукали пропозиції та заповнювали заявку. От- римали й підтримку від сільської ради, яка теж надасть фінансування. Це був позитивний досвід для нас і радіємо, що уже в цьому році встановимо майданчик на свіжому повітрі для маленьких діток ясельної групи віком 2-3 роки. Адже це не тільки про комфорт, але і про безпеку дітей.»

Медичні послуги стають ближчими до людей

Ірина Маліборська, керівниця КНП ЦПМСД ВЕРХНЯНСЬКОЇ СР: «Завдяки проєкту «Придбання портативного імунофлуоресцентного аналізатора для лабораторії КНП «ЦПМСД» Верхнянської сільської ради» ми зможемо вирішити питання розширення медичних послуг. Пацієнт зможе отримати їх безпосередньо в нас, а отже вони стануть доступнішими та якіснішими. Сьогодні у Верхнянській ОТГ є близько 10 тисяч населення, більш як 7,5 тисяч жителів громади уклали декларації в нашому закладі».

«Сучасний освітній простір в Підгородській гімназії»

Роман Кічула, директор Підгородської гімназії: «Ми подавали проєкт, який передбачає закупівлю 3-х персональних комп’ютерів та багатофункціонального пристрою. Для того, щоб ми мали змогу проводити онлайн-навчання в разі потреби, ця техніка допоможе замінити відсутні друковані під-ручники для учнів 5-го класу, а також – осучаснити наш комп’ютерний клас. До цього проєкту долучилася Рогатинська міська рада, і, таким чином, ми виконали вимогу конкурсу грантів про співфінансування.»

Перемога в конкурсі грантів дала можливість громадам цих сіл реалізувати проєкти уже до кінця року. А це є найкращим підтвердженням того, що спільними зусиллями бізнесу та громад можна робити реальні зміни та розвивати соціальну сферу навіть у віддалених куточках нашого краю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...