Мед Атлант

Театр на Подолі виступив у Франківську з нагоди 167-річчя Івана Франка

До Івано-Франківська завітав театр на Подолі. Подож відбулась з нагоди 167 річниці від дня народження Івана Франка. Актори приїхали з двома виставами “Ножиці” та «Імітація» – нетиповий детектив від Івана Франка.

Народний артист України Богдан Бенюк каже, що Івано-Франківськ – столиця мистецтва.

“Культура, яка розвивається у Франківську має потужний маячок. У Франківську процвітають всі види мистецтва – це важливо. Місто перетворюється у столицю мистецтва”, – зазначив народний артист України.

Прикарпатець особливо підтримує дух воїнів на фронті.

“Наш мистецький фронт робить все для перемоги. Ми з фільмами відвідали багато військових частин. Вистави їздили неодноразово до солдат. Зараз дуже важливо підтримувати дух нації”, – зазначив Бенюк.

Тема Івана Франка, як ніколи актуальна. У виставі йдеться про тему жінок, яких продають у сексуальне рабство, розповів режисер-постановщик Ігор Матіїв.

“Нам була цікава ця тема. Франко – супер актуальний. Пройшло 100 років і нічого не змінилося. Я мрію, щоб Франко був ще один – на сцені. Важко було для акторів, бо у Франка важка лексика”, – зазначив режисер.

 

“Театр – це храм, у якому людина очищається, наповнюється, отримує емоції. Вже пішов поголос по Франківську, що вчора у кожного, хто сидів у залі став актором, бо приймав участь. Це дуже цікавий хід, бо люди хочуть бути активними”, – зазначила директорка департаменту культури Івано-Франківської міської ради Надія Загурська.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...