Мед Атлант

Лубінець: “У нас недостатньо російських військовополонених, яких ми хочемо міняти”

За словами Уповноваженого Верховної ради з прав людини Дмитра Лубінця, зараз в Україні недостатньо російських військових для обміну військовополоненими. Найбільш важко повертати цивільних заручників.

Про це омбудсман розповів у інтерв’ю Радіо Свобода.

Відповідаючи на запитання, скільки ще українських військовополонених залишається в російському полоні, Лубінець відповів: “Багато. Цифра є. Публічно ми її не називаємо”.

Він додав, що кількість російських військовополонених, які перебувають в Україні, так само не називається публічно. За його словами, є проблеми з обмінним фондом.

“Це означає, що у нас недостатньо російських військовополонених, яких ми хочемо міняти на українських військовополонених. Вони є. Але кількість недостатня. І в цьому є теж проблема”, — сказав Лубінець.

За його словами, інколи в нього таке враження, що російській стороні взагалі не цікаві російські військовополонені. І це інша проблема.

“Росіянам інколи цікавіше використовувати і своїх військовополонених, і родичів українських військовополонених, але тільки не повертати наших додому. І накручувати родичів військовополонених, що Україна винна, Україна не хоче, ми щось там пропонуємо, а вони не готові”, — сказав Лубінець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...