Мед Атлант

Калуські музейники оголосили збір експонатів

З метою поповнення експозиційних колекцій музеїв міста працівники комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» закликають усіх охочих приносити до закладів старовинні речі, а також – предмети, пов’язані з історичними подіями сучасності.

На їх основі планують сформувати нові і поповнити вже існуючі експозиції. Інформацію про жертводавців обіцяють із вдячністю оприлюднити.
Про це повідомила Калуська міська рада.
До речі, значна частина експонатів, які можна оглянути в калуських музеях, свого часу була подарована небайдужими мешканцями.
 «Чимало речей, які мають історичну вартість, приносить до нас краєзнавець і гірський рятувальник Василь Фіцак», – із вдячність розповідає Людмила Андрійчук, старший науковий співробітник меморіального музею «Калуська в’язниця». «Починаючи з 2014 року і дотепер наші військовослужбовці, волонтери приносять різні воєнні предмети, бойові трофеї… Раніше калушани дарували багато дзвонів і дзвіночків. Найчастіше люди приносять старі побутові, ужиткові речі, одяг, посуд, тощо. Ми раді усьому. Тому що здійснювати закупівлю цінних предметів під час війни ми не можемо.
Із подарованого калушанами сформовано ряд постійно діючих експозицій. Зокрема, у «Калуській в’язниці»: про події Євромайдану, про російсько-українську війну; у краєзнавчому музеї: етнографічну, історичну, сакральну, таксидермічну».
Тож небайдужих мешканців, які мають бажання збагатити наявні експозиції і посприяти у створенні нових, і яким не шкода предметів із власних колекцій, чекають у меморіальному музеї «Калуська в’язниця» (вул. Січинського, 5) з 10:00 до 17:00 та у краєзнавчому музеї Калущини (вул. Шевченка, 9) з 10:00 до 18:00.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...