Мед Атлант

У горах біля кордону Румунії знайшли тіло молодого українця. ФОТО

На території Румунії неподалік від кордону з Україною знайшли тіло українця. Схоже, воно пролежало там тривалий час — тіло було одягнене в теплі речі й уже перетворилося на скелет.

Про це повідомила Держприкордонслужба України.

На тіло людини натрапив турист, пробираючись горами. Тіло виявили у важкодоступних горах навпроти ділянки відділу прикордонної служби «Шибени» (Івано-Франківська область).

Попередньо встановлено, що загиблий був жителем Запоріжжя 1988 року народження.

«За зовнішніми ознаками тіло, радше навіть скелет, у теплому одязі пролежало там тривалий час», — зазначає ДПСУ.

Прикордонники вказують, що це не перший такий випадок. З початку повномасштабної війни на кордоні України з країнами Євросоюзу загинуло вже 24 українських чоловіки призовного віку. Попередні 23 тіла знайшли на кордоні з Румунією та Угорщиною на Закарпатті, з них 19 — біля річки Тиса.

«Зазвичай вони намагалися нелегально потрапити в країни, де немає війни, та, за іронією долі, гинули під час такої подорожі. Подекуди небезпечний маршрут за великі гроші пропонують злочинці, які наживаються на організації незаконного переміщення осіб через кордон. Такі випадки свідчать про те, що незаконний шлях через кордон досить небезпечний», — кажуть прикордонники.

У ДПСУ розповіли, що нещодавно зафіксували черговий такий випадок, але зі щасливим кінцем. 32-річний чоловік біля ділянки відділу прикордонної служби «Шибени» зрозумів, що виснажений і замерзає, тож зателефонував рятувальникам, які знайшли його разом із прикордонниками.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...