Мед Атлант

В Івано-Франківську духовий оркестр Нацгвардії зіграв для поранених бійців

20 вересня 2023 року духовий оркестр 50 полку Національної Гвардії України зіграв для поранених військовослужбовців, які лікуються в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні.

За словами керівника оркестру, військового диригента, майора Арсена Галюка, для поранених військовослужбовців музиканти грають вдруге. Раніше виступали у військовому шпиталі в Коломиї, йдеться в сюжеті Суспільного.

“У нас давно було бажання подякувати тим нашим побратимам, які воюють, які отримали поранення і лікуються в медичних закладах Івано-Франківська. Провели таку акцію, щоб трішки їх підтримати, підняти настрій, подякувати за героїзм та боротьбу. Акцент був на патріотичних піснях, щоб нашим бійцям було радісно і приємно”, — каже Арсен Галюк.

Військовослужбовець Нацгвардії Микола Недельчев півтора місяця лікується в обласній лікарні. Боєць розповідає: поранення отримав на Запорізькому напрямку. Боєць служить впродовж чотирьох років. З його слів, найбільш щемливою була пісня про воїнів, які не повернулися додому.

“Це — добре, коли підіймають пораненим військовим настрій. Перша пісня, яку соліст виконував, зачепила за душу, чесно кажучи”, — каже Микола Недельчев.

“Дуже емоційною пісня була для нас. В мене такий період був, коли я чекала чоловіка, шукала його. Він вважався зниклим безвісти. Для мене ця пісня була тяжкою, тому що я дійсно боялася його не знайти”, — каже дружина військовослужбовця Вікторія Недельчева.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...