Мед Атлант

Естафета «Біжу для ЗСУ» обʼєднає франківців на підтримку військових

В Івано-Франківську відбудеться благодійна естафета “Біжу для ЗСУ”, присвячена Дню захисників і захисниць України. Організаторами даного заходу стали дружини воїнів та Департамент молодіжної політики та спорту міста.

За словами директора Департаменту молодіжної політики та спорту міста Віталія Матешка, головною метою цього заходу є збір коштів для потреб Збройних Сил України.

«В першу чергу хочу зазначити, що засобами фізичної культури та спорту ми можемо донатити на ЗСУ. Зараз це дуже важливо, тому що наші воїни успішно відвойовують територію України, кожний день важливо щоб було достатньо засобів для боротьби. Цей забіг об’єднав багато людей та компаній, які готові порухатись та вкласти певні кошти для захисників», – зазначив Віталій Матешко.

Благодійна естафета “Біжу для ЗСУ” буде мати особливий формат, оскільки вона відбудеться в рекреаційній зоні місцевого парку. Учасники цієї естафети поділені на команди по шість осіб, які будуть бігти відстань в 500 метрів кожен, передаючи естафетну паличку.
Виручені кошти із заходу будуть направлені на потреби Збройних Сил України. Наразі найбільш актуальні потреби – це маскувальні сітки, інструменти для ремонту автомобілів, перевзуття автотранспорту та самі автомобілі. Організатори стверджують, що потреби надходять щодня, і вони роблять все можливе, щоб їх задовольнити.

Учасниками заходу вже стали “Прикарпаттяобленерго”, ГО “Мами Прикарпаття” та представники IT-компаній. До ініціативи долучились також медичні заклади. Серед них клініка «Мед-Атлант», яка представить дві команди: чоловічу та жіночу. Їхні лікарі активно допомагають воїнам, проводячи безкоштовні операції для військових, їхніх дружин і дітей.
До естафети також будуть задіяні 2 команди поранених бійців з Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.
Громадська організація “Дружини воїна” активно взялася за організацію ярмарку, де будуть презентовані вироби, створені у групі самодопомоги. Серед них браслети, плетіння янголів та розмальовані шопери.

Наразі, взяти участь в естафеті зголосилися 12 команд, проте, реєстрація для участі ще не закрита. Мінімальний внесок для участі команди становить 1500 гривень, однак, кожен, хто має бажання, може долучитися із більшим внеском. Організатори також закликають приєднатися до естафети з подарунками.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...