Мед Атлант

Професорка ІФНМУ пробіжить Берлінський марафон, щоб зібрати на кейсевак для ЗСУ

Професорка кафедри акушерства й гінекології післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету, лікарка-гінекологиня Ірина Кишакевич уже сьогодні , 24 вересня, візьме участь у Берлінському марафоні, щоб зібрати кошти на Кейсевак.

Цю інформацію вона повідомила у Фейсбук:

«За декілька днів я бігтиму свою обрану марафонську дистанцію 42km 195m у Берліні. Берлінський марафон – один з найбільших у світі, відбудеться 24 вересня 2023 року. Я вже серед його учасників та учасниць. Але цього року маю особливу мету – зібрати кошти на евакуаційний автомобіль для наших медикі. Переважно це “жовта зона”, тобто прихисток, де надається перша допомога, але в умовах нашої війни – іноді й із зони “під вогнем”, так званої “червоної”. Хороший кейсевак – не тільки шанс для пораненого бійця, але й шанс для медика вийти живим з м’ясорубки, у яку змушений самотужки лізти лише тому, що обрав таку професію. Тож, друзі, колеги, оголошую збір відкритим”, – пояснила Ірина Кишакевич.

В. о ректора ІФНМУ Микола Островський подякував професорці університету та закликав усіх небайдужих долучитися до благодійної акції задля нашої перемоги:

«Підтримаймо нашу колегу,  Ірину Кишакевич,  у цій благородній і важливій місії! Адже евакуаційні автомобілі для медиків на передовій – це необхідність. Вони допомагають швидко доставити поранених  з місця бойових дій до стабілізаційного пункту. Кожне врятоване життя – безцінний внесок у нашу перемогу!»

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...