Мед Атлант

“Вони просто хочуть відчути, що не забуті”: як волонтери турбуються про літніх франківців. ФОТО

Волонтери Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міськради Юлія Торконяк, Євген Сяткін та Юлія Стасюк після повномасштабного вторгнення вирішили допомагати самотнім стареньким.

За час волонтерства вони відвідали вже 400 людей, розповіли активісти під час брифінгу в міській раді.

Основне, чого прагнуть літні франківці навіть не їжа чи ліки, а увага та час, виділений їм, адже вони живуть самі.

“Деякі з цих людей навіть втратили дітей, а в інших родичі живуть або далеко, або взагалі за кордоном та навіть не згадують про своїх бабусь та дідусів. Я цього не можу зрозуміти. Їм дуже потрібне спілкування, вони діляться з нами своїми спогадами та переживаннями”, – ділиться Юлія Стасюк.

До стареньких волонтери приходять не з пустими руками – їм завжди приносять ліки, їжу, смаколики. А на великі релігійні свята купують щось тематичне – пасочки, ковбасу чи цукерки на Миколая.

“Спочатку ми шукали людей, які потребують підтримки самостійно – через соцмережі або через знайомих. Тепер ми налагодили співпрацю і отримуємо більше контактів стареньких. Відвідуємо їх що два тижні. Іноді частіше. Купуємо найнеобхідніше –  олію, консерви, яйця, молочні продукти, крупи, сіль, цукор, хліб, чай чи каву і обовʼязково – солодощі. А також засоби гігієни”, – каже Юлія Торконяк.

Коштами їм допомагають такі ж небайдужі люди, адже один продуктовий набір – це близько 700-800 гривень.

“Більшість цих стареньких стали нам дуже рідними. Вони нам телефонують, вітають зі святами або ж просто хочуть поговорити. Деяких ми стараємось відвідувати щомісяця”, – додає Юлія Стасюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...