Мед Атлант

Першокурсники УКД встановили рекорд України та зібрали 150 000 грн. для ЗСУ

Днями в Університеті Короля Данила відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти. І студенти, і викладачі вирішили не робити масштабних святкувань, а зосередити увагу на збір коштів для ЗСУ, зокрема, на потреби 102 бригади.

Для першокурсників провели концерт, за вхід на який потрібно було задонатити на ЗСУ. Першокурсники проголосили студентську присягу, а опісля для них співали зірки естради
–Parfeniuk, Kosmirak та бенд 100’лиця. Під час концерту студенти та викладачі зібрали 150000 грн.
Також команда Університету Короля Данила вкотре підкорила найвищу вершину Карпат – Говерлу, встановивши там національний рекорд. На Говерлу піднялися понад 250 студентів та викладачів УКД.
На вершині команда Університету Короля Данила, розгорнувши національну та університетську символіку, виконала пісню «Ой, у лузі червона калина» – композицію, що в часі війни стала символом віри в перемогу. Таким чином було встановлено рекорд України – «Наймасовіше виконання пісні «Ой, у лузі червона калина» на вершині гори Говерла». Рекорд офіційно зафіксовано представниками Національного реєстру рекордів України.

«Такі заходи сприяють формуванню громадянської позиції та патріотизму у студентів, що зараз є вкрай важливим. Подорожі, хай і одноденні, відкривають перед молоддю не тільки власні фізичні можливості, а й підсилюють почуття гордості за нашу країну. Крім того, сприяють згуртованості, адже підкорити вершину можна тільки разом», – зазначив перший проректор УКД Михайло Косьмій.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...