Мед Атлант

На фронті загинув франківський музикант та військовий Андрій Чепіль

Загинув, захищаючи Україну, військовий з Івано-Франківська Чепіль Андрій на позивний «Кріс».

Про це повідомила українська скаутська організація Пласт, до якої належав Чепіль Андрій.

Після повномасштабного російського вторгнення в березні 2022 р. мобілізований до війська. Спершу брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп’янська, як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи був переведений до 47-ої окремої механізованої бригади «Маґура». Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навички роботи на бойовій машині «Бредлі». Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов’язки командира взводу.

Загинув 28 червня поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку ще з трьома побратимами, під час виконання бойового завдання по штурму ворожої позиції.

Довідка. 

Чепіль Андрій був пластуном новаком рою «Бобренята». Згодом юнак гуртка «Саламандери» 79 куреня ім. В. Липинського (виховник пл. сен. Ігор Дрогобицький). В курінному проводі був фотографом. Учасник курінного табору «ЕНД-1». Активіст багатьох пластових подій, вишколів, мандрівок, акцій. Активно пластував орієнтовно до 2008 року, проте згодом на запрошення завжди долучався до пластових подій.

Музикант. Саксофоніст та вокаліст. Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку. Учасник кавер гуртів «Frisson Band», «Smerichka». Трембітар у фольк-рок гурті «КОРАЛЛІ».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...