Мед Атлант

До річниці медуніверситету: в Івано-Франківську відбувся благодійний ярмарок

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

На ярмарку провели благодійний аукціон. На ньому продавали лоти, які привезли викладачі-волонтери благодійного фонду “Жінки, ми сила” із Запорізького напрямку.

“У нас є тубуси від 120 мм снарядів, є ящик від цих тубусів, є патрони 12,5 калібру від американського кулемета Browning. Є тубус, в якому були снаряди до протитанкового гранатомета”, — розповідає асистент кафедри загальної практики сімейної медицини Івано-Франківського національного медуніверситету Назар Турчин.

Благодійний ярмарок в Івано-Франківську

Командир 102 окремої бригади, полковник Володимир Логвіненко привіз на благодійний ярмарок прапор бригади.

“Хочемо виставити разом із ректором, керівництвом вишу прапор 102 окремої бригади, підписаний із вдячністю за допомогу. Адже університет неодноразово допомагав бригаді матеріальними засобами. Проте найбільша допомога — він випустив фахівців медичних служб, які зараз рятують поранених в нашій бригаді на першій лінії оборони”, — каже полковник Володимир Логвіненко.

Командир 102 окремої бригади, полковник Володимир Логвіненко

На благодійному аукціоні також представили лоти від викладачів та ректора університету.

“У нас є ікона, яку передав митрополит Війтишин з його підписом та побажанням і з усіма атрибутами. В нас є низка підручників та багато інших сюрпризів”, — говорить виконувач обов’язків медуніверситету Микола Островський.

За словами президентки “Української медичної студентської асоціації” в Івано-Франківську Надія Дутчин, ярмарок організували студенти першого курсу.

“Вони підготували різні смаколики, напої, щоб кожен міг перекусити й тим самим долучитися до ярмарку”, — говорить Надія Дутчин.

Смаколики на медичну тематику представила першокурсниця Богдана Левицька. Студентка разом з усією групою кілька днів готувалися до ярмарку.

“Ми замовляли пряники спеціально для цього ярмарку. Організація зайняла приблизно два-три дні. Звичайно, хотіли зробити смаколики тематичними — око, легені, мозок, скелети, рентгенівські знімки”, — розповідає Богдана Левицька.

Благодійний ярмарок

Під час ярмарку асистент кафедри загальної практики сімейної медицини Івано-Франківського національного медуніверситету Назар Турчин проводив майстер-клас з розбирання та складання автомата Калашникова. Серед учасників — студент 3 курсу медуніверситету Олексій Змієвський. Хлопець задонатив 20 грн.

“Спробувати як це робиться, бо раніше тільки пневмат розбирав. Як на перший раз, то трохи складно, але якщо набити руку, то нічого складного не буде”, — говорить Олексій Змієвський.

Зі слів співорганізаторки заходу Надії Дутчин, під час ярмарку студенти та викладачі провели три збори: 30 169 грн зібрали для 10 окремої гірсько-штурмової бригади, 24 тис. грн — для 102 окремої бригади Сил ТРО ЗСУ і 9 360 грн та 10 євро — для благодійного фонду “Жінки, ми сила”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...