Мед Атлант

Порив нафтопроводу на Прикарпатті: чотирьох пацієнтів евакуювали зі Львова до Німеччини

Сьогодні, 5 жовтня, чотирьох пацієнтів, які отримали опіки внаслідок пориву нафтопроводу на Прикарпатті, евакуювали для подальшого лікування до Німеччини. Це двоє дорослих і двоє дітей.

Про це повідомили у пресслужбі Першого медоб’єднання Львова, пише Суспільне.

Пацієнтів на початку тижня доправили з лікарень Івано-Франківська до Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова.

У Львові комбустіологи прооперували 35-річного чоловіка. Пацієнт поступив із опіками дихальних шляхів та тіла.

“Вогонь вразив близько 50% тіла. З яких 20% — глибокі рани. Стан пацієнта важкий, але стабільний”, — розповіла керівниця Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого ТМО Галина Саян.

Чоловікові провели операцію — змертвілі внаслідок опіку тканини видалили і частково одномоментно закрили власною шкірою пацієнта.

39-річну жінку доправили із 30% опіків тіла вчора (4 жовтня, — ред.). У центрі їй очистили рани, продовжили виконувати перев’язки та підготували до наступних етапів лікування закордоном.

Вибух нафтопроводу на Прикарпатті: чотирьох пацієнтів евакуювали зі Львова до Німеччини

Найважчий стан — у дітей. В 11-річного хлопчика — близько 80% опіків тіла, з яких 70% — глибокі рани, розповіла керівниця Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого ТМО Галина Саян. У 8-річного хлопчика також близько 80% опіків. З них 75% — глибокі. Обоє з опіками дихальних шляхів.

“Якщо вони переживуть транспортування і все буде добре, то в подальшому їх чекає не одна, можливо десятки, етапних некректомій, закривання ран шкірою, і з подальшим закриттям їхньою шкірою”, — каже лікар-комбустіолог Першого медоб’єднання Львова Леся Стрілка.

Упродовж чотирьох днів за пацієнтами цілодобово спостерігали команди відділення анестезіології та інтенсивної терапії нашої дитячої Лікарні Святого Миколая. З ними працювали комбустіологи, хірурги, фізичні терапевти.

Спеціалісти Центру термічної травми та пластичної хірургії стабілізували стан дітей та дорослих і підготували їх для подальшого транспортування до Німеччини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...