Мед Атлант

Суд Залишив Ігоря Коломойського під вартою

Апеляційний суд суд залишив у силі ухвалу про майже 3,9 млрд грн застави для бізнесмена Ігоря Коломойського. Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалила колегія Київського апеляційного суду.

Захист просив скасувати ухвалу суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою з альтернативою застави у 509 млн грн до тримання під вартою із майже 3,9 млрд грн застави.

Адвокати бізнесмена у своїй апеляційній скарзі вчергове наголосили на тому, що підозра та обраний йому запобіжний захід є, на їхню думку, необгрунтованими та невмотивованими. Крім того, захист підкреслив, що такий запобіжний захід є несумісний зі станом здоров’я Коломойського, адже він має постійно приймати певний тип ліків та перебувати під наглядом лікаря. Також в апеляційній скарзі йдеться про те, що бізнесмен не має коштів для внесення визначеної судом застави, що дозволило б йому вийти з-під варти.

На думку захисників, судовий розгляд під час засідання по зміні запобіжного заходу був неповним, а рішення – необгрунтованим. За словами адвокатів, слідчий суддя не міг упевнитися в обгрунтованості підозри, оскільки таких матеріалів у клопотанні, яке він розглядав, немає.

Прокурори, своєю чергою, заперечили проти задоволення судом апеляційної скарги.

Порадившись та дослідивши матеріали справи, колегія суддів вирішила відмовити захисникам у задоволенні апеляційної скарги та залишити ухвалу суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу без змін.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...