Мед Атлант

Музикант, воїн і патріот: Івано-Франківськ проводжає Андрія Чепіля. ФОТО

Під оплески та звуки трембіти в Івано-Франківську попрощалися із музикантом та захисником Андрієм Чепілем.

На трембіті Андрій почав грати в гурті “КораЛЛі”. Про його талант та майстерність знають всі, адже він буквально за 2 дні опанував інструмент.

“Те, як він зразу підхопив гру на трембіті свідчить про його вийнятковий талант. Він за два дні підготувався до виступу. Це рекорд, бо зіграти так, як має грати трембіта дуже мало хто може. Я не пам’ятаю моменту, коли він хоч на хвильку впав духом – поруч з такою людиною завжди було легко. Для мене не було дивиною, що він пішов на війну. Він вчинив, як патріот і свідома людина, – Мишко Адамчак учасник гурту “КораЛЛі”.

Талановитий музикант став талановитим воїном.

“На фронті в ньому поєднувались ці дві якості. Він мав із собою гітару. “Кріс”(такий позивний мав Андрій Чепіль) співав багато пісень: Скрябіна, Океану Ельзи, повстанські пісні. Але чим ближче до фронту, тим менше він співав повстанських пісень, – зазначила бійчиня, котра була із Андрієм в одній бригаді.

“Ми тоді на штурм ішли, нам зробили засідку. Це був ближній бій, нас чекали. Останні слова в рації від “Кріса” були що він поранений, ворог дуже близько. А потім він сказав, що втрачає свідомість. Ми мали надію, що він вижив. Через три тижні тіла бійців витягували під обстрілами”, – розповів головний сержант взводу “Француз”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...