Мед Атлант

“За “орками” летіли штани підгорілі”: як на Запоріжжі працюють бійці групи ударних FPV-дронів “Кобра”

Знищують БМП, автомобілі та особовий склад росіян — так на Запорізькому напрямку працюють бійці групи ударних FPV-дронів “Кобра” одного з батальйонів 102 окремої бригади з Івано-Франківська.

Штурман FPV-дрона на позивний Кобра та пілот на позивний Сора понад рік воювали в лавах української піхоти, декілька місяців тому почали опановувати новий фах та залучати FPV-дрони для знищення російських військових, йдеться у сюжеті Суспільного.

Штурман FPV-дрона на позивний Кобра в лавах ЗСУ воює проти росіян від початку повномасштабної війни. До 24 лютого 2022 року хлопець працював офіціантом та барменом. Його брат — нині пілот FPV-дрона на позивний Сора — був тату-майстром. Повномасштабна війна застала їх в Івано-Франківську.

Вони кажуть: без вагань вирушили до місцевого центру комплектування то соціальної підтримки.

“Ми пішли з братом та другом на самому початку великої війни у військкомат — тоді було все забито на заході України. Тобто потрапити в ЗСУ було неможливо. Просто “проганяли” людей, бо на три-чотири хвилі все було заповнене. Ми поцікавилися в наших знайомих, як можна туди потрапити. І тоді якраз записалися в тероборону — у 102 бригаду — й з 2 березня 2022 року ми служимо”, — розповідає штурман на позивний Кобра.

Від травня 2022 року хлопці воювали на нульових позиціях. Понад рік перебували в складі піхотного підрозділу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...