Мед Атлант

Батьки, застерігайте дітей: що може статися, якщо закинути кросівки на електролінії

Проблема «покинутих» кросівок на повітряних лініях електромереж залишається актуальною протягом багатьох років.

До прикладу, взуття з фотографій можна зустріти на лініях електропередач Івано-Франківська та навколишніх сіл. Проте фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» застерігають про наслідки від нехтування електричної безпеки.
Поговоріть із вашими дітьми та поясніть усю небезпеку таких пустощів. Якщо намагатися закинути кросівку на електропровід, останній може обірватися і вдарити електричним струмом на смерть. Також закидування взуття на лінії електропередач може спричинити коротке замикання, пошкодити мережі і, як наслідок, спричинити аварійні знеструмлення світла, – звертаються енергетики до батьків.
Якщо ви побачили «висячі кросівки» на електропроводах, повідомте про це гарячу лінію АТ «Прикарпаттяобленерго» за номером телефону: 0 800-50-40-20. У випадку, коли ви стали свідком обірваного проводу, відійдіть від нього на відстань від 8 метрів і також зателефонуйте на гарячу лінію. До приїзду фахівців, за можливості здійснюйте охорону локації поблизу обірваного проводу та сповіщайте про небезпеку перехожих.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...