Мед Атлант

Лекція щодо кібербезпеки: студенти УКД отримали важливі навички в уникненні онлайн-шахрайства

Традиційно в Університеті Короля Данила працівниками кіберполіції в Івано-Франківській області провели тренінг для студентів.

Захід відбувся за інформаційної підтримки редакції МІСТО.

Старший інспектор відділу протидїї кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України капітан поліції Назар Клюфінський провів лекцію для студентів 1 курсу університету та Фахового коледжу УКД на тему: «Кібербезпека та інформаційна гігієна у кіберпросторі».
Такі заходи для студентів дуже потрібні, оскільки за статистикою кіберзлочинів шахрайські дії вчиняються не тільки в числі дорослих, а й серед студентів. Важливо доносити до студентів інформацію про шахрайства в Інтернеті та їх протидію, – зазначив Назар Клюфінський.
У ході зустрічі презентовано також проєкт “MRIYA”, який розроблено Департаментом кіберполіції України та волонтерами України у ключі протидїї російським окупантам у медіапросторі.
«Захист прав особи та безпека у соціальних мережах посідає особливе місце в умовах війни. Сьогодні студенти мали можливість прослухати лекцію щодо основних вимог інформаційної гігієни в кіберпросторі, протидії типовим видам онлайн-шахрайства в мережі Інтернет та обговорити шляхи їх уникнення», – коментує зустріч проректорка із соціально- виховної роботи УКД Іванна Бабецька.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...