Мед Атлант

В обласній дитячій лікарні відремонтували реабілітаційне відділення

В обласній дитячій лікарні відремонтували реабілітаційне відділення.
Три місяці тривали роботи над відновленням реабілітаційного відділення у КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради», – інформує Івано-Франківська обласна державна адміністрація.
Майстри працювали у дві зміни, щоб маленькі пацієнти мали змогу отримувати медичну допомогу у комфортних умовах. І ось сьогодні відділення офіційно відкрили після капітального ремонту, який тут не проводився з 1987 року.
Оглянути сучасні умови у медустанові та передати два апарати ШВЛ для надання допомоги діткам завітали голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук та її заступниця Людмила Сірко.
Керівниця області подякувала генеральному директору лікарні Тарасу Масляку та всьому колективу медзакладу за щоденну роботу та зазначила, що відновлення відділення та оснащення його сучасним обладнанням сприятиме наданню якісної допомоги діткам з обмеженими можливостями.
«На сьогодні в області ми активно працюємо над розвитком реабілітації, адже щотижня ми приймаємо на лікування військових з різних куточків держави, – розповіла Світлана Онищук. – Також на Прикарпатті є 7000 діток, які потребують такого виду допомоги».
Керівниця області наголосила, що на сьогодні важливо, щоб реабілітаційні послуги безкоштовно могли отримувати усі, хто цього потребує.
За словами Світлани Онищук, наразі є домовленості із корейськими партнерами, котрі готові оснастити відділення дитячої лікарні новітнім обладнанням.
Варто додати, що вартість ремонтних робіт разом з частиною обладнання – майже 11 мільйонів гривень. У відділенні працюватимуть 12 лікарів та 24 медсестри.
У планах керівництва лікарні – підготовка ще одного проєкту зі створення відділення, адже потребуючих реабілітаційної допомоги дітей в області чимало, а дане відділення зможе одночасно приймати до 40 маленьких пацієнтів з інвалідністю, дітей з ураженням нервової системи, ушкодженням опорно-рухового апарата. Також тут лікуватимуть малечу із соматичними захворюваннями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...