Мед Атлант

“Маємо бути готові до обмеженого фінансування і затримки виплат”, – Марцінків про перерозподіл військового ПДФО

В Івано-Франківську влада готується до того, що формувати бюджет 2024 року доведеться без ПДФО (податок з доходу фізичних осіб) з військових.

Про це під час сесії міської ради повідомив очільник міста Руслан Марцінків.

Він наголосив, що на відміну від інших міст, які напряму залежні від військового ПДФО, Франківськ матиме з чого скласти бюджет.

“Для нас це суттєва втрата, але на щастя ми не живемо виключно коштом ПДФО. Однак маємо врахувати, що будемо жити в умовах обмеженого фінансування і затримки платежів державного казначейства. Тому потрібно планувати те, що будемо виділяти військовим, а також те, що піде на виплату соціальної підтримки”, – каже мер.

Нагадаємо, 17 жовтня Верховна Рада України не проголосувала за законопроєкт №10037 у другому читанні. Проєкт стосується ПДФО (податок з доходу фізичних осіб) з військових.

Для того, щоб законопроєкт ухвалили, було необхідно щонайменше 226 голосів. А проголосували 223 нардепи. Законопроєкт відправили на повторне друге читання.

Якби проєкт прийняли, місцеві бюджети залишалися б без податку на доходи фізичних осіб з військових з 2024 року. Уряд на чолі з прем’єром Денисом Шмигалем, який ініціював законопроєкт №10037, запропонував перерозподілити військові ПДФО на оборону, а не в місцеві бюджети, — на виробництво дронів та боєприпасів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...