Мед Атлант

“Хочеш битися? Бий окупанта”. У Франківську художник Нікіта Тітов провів громадську акцію

Про це з місця події повідомляє кореспондентка Суспільного.

Під час акції Нікіта Тітов закликав людей спрямовувати свою злість та агресію на військових РФ.

“У наш час, якщо ти хочеш битися, то бий “русню”. Я думаю, що ця акція має донести до людей, що, по-перше, є куди спрямувати свою агресію, по-друге, нашим військовим потрібна постійна підтримка. Ми знаємо, що вони втомилися і потребують нових бійців. Тому люди, які б’ються, нехай роблять це з ворогом”, — каже Нікіта Тітов.

Відео бійки на вулиці Курбаса відзняв та опублікував на своїй сторінці у Facebook іванофранківець Ростислав Шпук. Його переглянули 16 тисяч разів.

Чоловік розповідає: учасники бійки агресивно поводилися не тільки один з одним, але й з поліцейськими, які приїхали на виклик.

“Ми не зможемо бути нормальною, спокійною державою, не зможемо почувати себе безпечно, доки подібні ситуації будуть можливими. Маємо поводитися так, щоб після війни нам не було соромно дивитися один одному в очі”, — говорить Ростислав Шпук.

Наліпка "Хочеш битися? Бий окупанта"

Співвласник одного з пабів, що розташований на вулиці Курбаса, Євген Казаков наклеїв наліпку на фасад свого закладу.

“Ми їх багато зараз наліпимо — на вході, барі, щоб перед очима постійна були, і будемо розповідати. Думаю, що ця історія може бути “хайповою”. Я на це сподіваюся”, — каже Євген Казаков.

Акція "Хочеш битися? Бий окупанта"

До громадської акції, ініційованої художником Нікітою Тітовим, обіцяли долучитися ще декілька пабів, працівникам яких митець передав наліпки.

Речник поліції в Івано-Франківській області Андрій Яцків розповів Суспільному, що на чотирьох найбільш активних учасників бійки, яка трапилася 22 вересня на вулиці Курбаса, склали адміністративні протоколи за статтями про дрібне хуліганство та непокору працівникам поліції. Їх можуть покарати адміністративним арештом, виправними або громадськими роботами, чи штрафом.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...