Мед Атлант

У Старих Богородчанах відзначили 20-річний ювілей храму Різдва Пресвятої Богородиці

У неділю, 22 жовтня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин здійснив візит до храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Старі Богородчани, Богородчанського протопресвітеріату. Урочисті моління відбулися з нагоди 20-річного ювілею храму.

На подвір’ї святині Архієрея урочисто зустріли найменші парафіяни храму спільно із парохом о. Любомиром Стефанишиним, які запросили Владику Володимира очолити молитву.

У часі Божественної Літургії Архієпископу співслужили чисельно зібрані душпастирі Богородчанського протопресвітеріату та інші запрошені священнослужителі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Звертаючись до присутніх у часі проповіді, Владика Володимир роздумував:

«У сьогоднішньому Євангелії Спаситель приходить на допомогу людині, рятуючи від самої смерті. Христос іде як переможець смерті. “Не плач”, — такими словами Господь звертається сьогодні до кожної матері, яка втрачає дитину. “Не плач”, — це проповідь тим, хто втрачає найдорожчих людей у цьому житті. “Не плач”, — тому, що воскресне твій син, твоя мати, твої брати та сестри. “Не плач”, — тому, що всі ми колись помремо, але і воскреснемо у Господі. “Не плач”, — бо прийде час коли Господь Бог “витре кожну сльозу” з очей людських».

За словами проповідника, багато випробовувань у житті часто здаються нам безнадійними, але ми забуваємо про одне — присутність і допомогу Ісуса Христа: «Навіть у час найбільшої життєвої кризи, саме у Ньому ми можемо бачити джерело надії й не тільки відчути Його, але й перейнятися свідомістю того, що в Христі немає нічого неможливого».

На завершення своєї проповіді Владика Володимир привітав всіх присутніх із 20-річним ювілеєм святого храму. А відтак закликав всіх помолитися за тих, хто долучився до будівництва церкви, а також за братство й сестринство та жертводавців, які опікуються святинею.

Опісля Божественної Літургії настоятель храму о. Любомир зазначив:

«Впродовж двох десятиліть наш храм був місцем, де ми збирались у радості та скорботі, де шукали духовного відновлення. Нехай й надалі святиня буде відкритою для всіх, хто шукає Божої благодаті. Нехай цей ювілей стане нагадуванням про те, як важливо бути разом у вірі та служінні».

Відтак на подвір’ї церкви було освячено новозбудовану дзвіницю.

Насамкінець найактивніших парафіян святині Митрополит Володимир нагородив грамотами за вірне та ревне служіння при храмі. У той самий час всі присутні співали Многоліття.

Завершилося святкове моління виконанням духовного гімну України «Боже Великий, Єдиний», Владика Володимир уділив всім присутнім своє архієрейське благословення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...