Мед Атлант

Маленький музикант з великим серцем: 13-річний франківець зібрав 90 тисяч для захисників

13 річний Андрій Радчук з Івано-Франківська грою на сопілці збирає кошти для захисників. Юнаку вже вдалось передати військовим 90 тисяч гривень. На досягнутому хлопчина не зупиняється.

Хлопець з дитинства присвячує своє життя музиці.

З п’яти років грає на сопілці. Пізніше опанував і кларнет.

«Андрій мав можливість від 3 років спостерігати репетиції і концерти професійних музичних колективів, йому дуже це подобалося і він просив віддати його на музику»,- розповідає мама хлочпика Анастасія Радчук.

Зараз хлопець навчається в дитячій музичної школи № 2 ім. В. Барвінського в класі викладача Федора Микитюка. Крім того, є солістом кількох музичних колективів: ансамблю сопілкарів ліцею №10, ансамблю народних інструментів “Трембіта” Міського центру дитячої та юнацької творчості при  ліцеї №20, оркестру народних інструментів міського Будинку вчителя та в духовному оркестрі музичної школи.  Андрій є лауреатом багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, двічі здобував Гран-прі.

Часто бере участь у благодійних концертах та ярмарках. Також разом з друзями-музикантами створює імпровізовані виступи на вулицях міста, наприклад, цьогоріч на День Незалежності  з солістами оркестру народних інструментів “Трембіта” створили імпровізований концерт на підтримку ЗСУ. Юнак мав нагоду кілька разів зіграти разом зі співаком ЯкТак та Сергієм Лазановським.

Музика, це теж зброя

З лютого 2023 року Андрій Радчук активно допомагає ЗСУ, граючи на сопілці у центрі міста. Має свій репертуар, який складається з відомих українських композицій. Протягом кількох місяців, заробляв гроші для ЗСУ разом з другом, а від липня продовжує виступати сам. За цей час вдалося назбирати понад 90 000 гривень.

«Передавали гроші на прилади нічного бачення, на дрони, на траспортні засоби, на спеціальну тканину для створення маскувальних сіток, тримаємо зв’язок з  волонтерами Володимиром Глизнером та Анною Масляк», – розповідає юнак.

Хлопець робить звіти переданих коштів у соцмережах.

 

Франківець постійно передає кошти волонтерам Анні Масляк та Володимиру Глизнеру. А найбільший самостійний донат 10 тисяч зробив на машину для 47 ОМБР.

«Я мрію стати відомим музикантом, здобути звання народного артиста України та прославляти українську музику і культуру у різних країнах світу. Зараз важливо продовжувати допомагати ЗСУ до перемоги! Закликаю кожного максимально долучатися і бути корисними для нашої армії, щоб ця перемога настала якнайшвидше!», – каже Андрій.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...