Мед Атлант

Розвідка Британії наголошує на посиленні воєнної цензури у російських університетах

Розвідувальне співтовариство Міністерства оборони Великої Британії виявило чергове підтвердження посилення воєнної цензури в росії.

Повідомляє огляд Міноборони Британії.

Як пише британська розвідка, Міністерство просвіти РФ, за деякими повідомленнями, в середині жовтня дало вказівку університетам уникати відкритого обговорення будь-яких “негативних політичних, економічних і соціальних тенденцій” в Росії під час наукової та навчальної діяльності.

“Це є подальшим обмеженням інформаційного простору в росії у воєнний час, що ускладнює відкрите обговорення політичних питань”, – констатується в огляді.

Британська розвідка вважає, що в довгостроковій перспективі цей крок продовжить тенденцію формування політики РФ в ехокамері (метафора, яка тотожна інформаційній бульбашці з ефектом підсилення меседжів. – ред.) “політично прийнятних, прокремлівських поглядів”.

“Дуже ймовірно, що Кремль хоче і надалі придушувати негативні перспективи “спеціальної військової операції” напередодні очікуваного переобрання президента Владіміра Путіна на новий термін у березні 2024 року”, – підсумовується в огляді.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...