Мед Атлант

Міноборони виявило незаконні військові виплати на понад 123 млн гривень

Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони встановила, що більш ніж 123 мільйони гривень додаткової винагороди отримали люди, які не брали участі в бойових діях і не виконували жодних бойових завдань.

Про це повідомило Міноборони.

Служба вибірково перевірила приблизно 40 військових частин і встановила, що деякі командири виплачували додаткову винагороду на свій розсуд.

Зокрема, військовослужбовці понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області за кілька місяців після відступу росіян, отримали щомісячну доплату у 100 тисяч гривень. Загальна сума виплат з вересня по грудень 2022 року сягнула 6,5 млн грн. Хоча тоді Київщина вже не належала до переліку районів ведення бойових дій.

Водночас командир іншої військової частини виплачував додаткову винагороду військовим, які перебували у пункті постійної дислокації в Києві та виконували щоденні завдання за своїми посадами. Їм хибно нарахували майже 60 млн грн, свідчать результати аудиту.

Серед тих, хто отримував ці кошти — юридична служба, відділення персоналу, стройова частина, відділення планування, логістики, морально-психологічного забезпечення, фінансово-економічна служба, служба охорони державної таємниці та інший підпорядкований особовий склад. Виконання бойових завдань цими підрозділами не передбачене, кажуть у Міноборони.

«Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримує тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо», — заявив заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...