Мед Атлант

У підземеллях івано-франківської ратуші створять туристичний маршрут

Давні підземелля івано-франкiвської ратуші, які значно старіші за саму адмінбудівлю, відкриють для відвідувачів. Там готують нову авторську екскурсiю приміщеннями, де колись була тюрма.

Нові туристичні маршрути планують запустити ще цього року.

«У нас приємний сюрприз – нова авторська екскурсія від нашого Туристично-інформаційного центру в підземелля Ратуші. Зовсім скоро серце міста привідкриє вам ще одну свою таємницю», – повідомили на сторінці КП «Центр розвитку мiста i рекреацiї».

Директорка КП «Центр розвитку мiста i рекреацiї» Руслана Василюк зазначила ZAXID.NET, що зараз проводять підготовчі та технічні роботи з освітлення підземель, які планують закінчити приблизно через місяць. Туристичний маршрут пролягатиме не всіма підземеллями, а тими, які цікаві з історичної точки зору.

«Ці підвальні приміщення є у постійному користуванні нашого підприємства, і ми думаємо, як їх розвивати, щоб вони не простоювали. З ними пов’язана велика частина історії нашого міста, її важливо не забувати. Тому ми взялися за популяризацію цього. Серед містян не багато людей мали можливість туди потрапити, а тепер вони будуть постійно доступними», – зазначила Руслана Василюк.

Це буде тематична екскурсія із підготовленою експозицією про минуле, історичні події, пов’язані з підвальними приміщеннями ратуші, з легендами, цікавими розповідями. Авторську екскурсію підготували працівниці ТІЦ.

У Туристично-інформаційному центрі ZAXID.NET уточнили, що маршрути будуть прокладені в одному крилі, де була в’язниця. Вона існувала там з кінця XVII ст. і до Першої світової війни. Після цього ця частина підземель не використовувалася, решта приміщень є фондами музею.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...