Мед Атлант

Прикарпатця засудили до п’яти років: допомагав окупантам приховувати вбивства

За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури суд виніс вирок 53-річному чоловіку, який допомагав окупантам приховувати сліди масового вбивства українців на Донеччині. Йому інкримінували колабораційну діяльність  (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Суд призначив йому покарання – 5 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також засудженого на 15 років позбавлено права обіймати посади в органах влади та місцевого самоврядування.
Прокурори в суді довели, що у червні 2022 року засуджений погодився співпрацювати з представниками рф на окупованій Донеччині та проводив будівельні роботи з відновлення Маріуполя.
У  грудні 2022 року він через підконтрольні будівельні компанії провів роботи з відновлення Донецького академічного обласного драматичного театру, філармонії та інших зруйнованих і пошкоджених збройними формуваннями рф будівель та споруд.
За вказівкою окупаційної влади було демонтовано центральну та фронтальну стіни драмтеатру, а також фасад споруди, на яких були сліди бомбардування 16 березня 2022 року.
Ці роботи проводились з метою приховування доказів воєнних злочинів.
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...